H LAMDA Development και η Τεχνική Ολυμπιακή σε κοινό έργο στη Ρουμανία

Οι εταιρείες LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού δραστηριοποίησή τους στην ανάπτυξη σημαντικού οικιστικού έργου στο Βουκουρέστι.

Για την εφαρμογή της συνεργασίας αυτής προβλέπεται η μεταξύ των δύο πλευρών άμεση σύσταση εταιρείας με την επωνυμία LAMDA-Olympic Srl, εδρεύουσας στη Ρουμανία, με στόχο την έναρξη των εργασιών της μέσα στον επόμενο μήνα.

Το οικιστικό συγκρότημα θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 9.200 τ.μ στην περιοχή Herastrau του Βουκουρεστίου, δίπλα στο ομώνυμο πάρκο και τις περίφημες λίμνες. Έχει συνολική οικοδομήσιμη επιφάνεια 30.000 τ.μ περίπου και θα περιλαμβάνει 95 πολυτελείς κατοικίες καθώς και 6.500 τ.μ υπόγειους χώρους. Το ύψος της επένδυσης του συγκροτήματος εκτιμάται ότι θα φθάσει στα € 22 εκατομμύρια περίπου (US $ 20 εκατομμύρια).

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών η οποία μέσω των θυγατρικών της παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε συμπληρωματικούς τομείς όπως είναι η ανάπτυξη, επένδυση και αξιοποίηση ακινήτων, ο τουρισμός, ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος, οι αερομεταφορές και τα έργα υποδομής. Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την αρχή της δραστηριοποίησης της LAMDA Development στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Τεχνική Ολυμπιακή δραστηριοποιείται στη Ρουμανία τα τελευταία 5 χρόνια μέσω της εκεί εταιρείας του ομίλου της EUROROM CONSTRUCTII SRL, η οποία δημιούργησε και το πλαίσιο εφαρμογής του παραπάνω οικιστικού επενδυτικού προγράμματος, που αποτελεί επιστέγασμα της επιτυχούς πορείας της στη Βαλκανική αυτή χώρα. Στις τρέχουσες εξελίξεις από την παρουσία των εταιρειών του ομίλου της στην αγορά της Ρουμανίας, σημειώνεται και η προεπιλογή, ως υποψηφίων αναδόχων, της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και της ΜΟΧΛΟΣ για την κατασκευή μεγάλων οδικών αρτηριών της χώρας αυτής, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλισθεί από Ιαπωνικές τράπεζες και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κατά περίπτωση.