Η LAMDA Development ανέλαβε την αξιοποίηση έκτασης ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θεσσαλονίκη

Ο Όμιλος εταιρειών της LAMDA Development ανέλαβε να αξιοποιήσει έκταση 250 στρεμμάτων στην ανατολική έξοδο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατασκευάζοντας ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο και κέντρο αναψυχής.

Η LAMDA Development επελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς και οι περισσότερες από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η LAMDA Development προτίθεται να κατασκευάσει στην περιοχή ένα σύγχρονο υπερτοπικό εμπορικό κέντρο και ένα κέντρο αναψυχής. Συνολικά θα κτιστούν 50.000 m2, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου και γήπεδα αθλοπαιδιών. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 30 δισ. δραχμών και αναμένεται να αποπερατωθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η έκταση πληροί τις προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του έργου καθώς βρίσκεται σε στρατηγική θέση, πάνω στην εθνική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, πλησίον του νέου Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου, του ξενοδοχείου Hyatt Regency, του Regency Casino και του διεθνούς αεροδρομίου "Μακεδονία".

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Λάμπρος Γ. Αναγνωστόπουλος: "Υλοποιώντας το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο ανάπτυξης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη και ένα από τα μεγαλύτερα στην νοτιοανατολική Ευρώπη δίνουμε σήμερα δυναμικό "παρών" και επενδύουμε για την ανάπτυξή της μακεδονικής πρωτεύουσας, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση που δώσαμε εδώ, σε συνέδριο Real Estate, στην αρχή του χρόνου."

Η LAMDA Development φιλοδοξεί το έργο να γίνει κέντρο εμπορίας και αναψυχής για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πόλος έλξης για τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της πόλης σε εμπορικό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.