Η LAMDA Development αποκτά το 50% της Swissport Hellas Α.Ε. και εξασφαλίζει μια ισχυρή συμμαχία με τον επιχειρηματικό κολοσσό Sair Group, στον οποίο ανήκει και η Swissair

Ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για την απόκτηση από τη LAMDA Development του 50% της Swissport Hellas Α.Ε., εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και αεροδρομίων.

Με την υποστήριξη του παγκόσμιου ηγέτη του κλάδου
Η Swissport Hellas διαθέτει την τεχνολογία και την υποστήριξη της Swissport International, της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και αεροδρομίων στον κόσμο σήμερα, η οποία συμμετέχει επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατέχοντας το υπόλοιπο 50%.

Η Swissport International παρέχει σήμερα υπηρεσίες εξυπηρέτησης διασφαλισμένες με πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002 σε περισσότερα από 115 αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο. Απασχολεί πάνω από 15.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 625 εκατ. δολάρια.

Η Swissport International είναι μέλος του Ομίλου SΑir Group στο οποίο ανήκει και η Swissair. Τα στελέχη, η διοίκηση και το προσωπικό της Swissport Hellas προέρχονται κυρίως από τη Swissport International και τη Swissair.

Μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

Η αγορά της παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας στην οποία απελευθερώθηκε μόλις το 1999. Η Swissport Hellas, ουσιαστικά ανοίγει μια αγορά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα αλλά και της αύξησης της τουριστικής κίνησης που θα επιφέρει η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Swissport Hellas παρέχει υπηρεσίες επίγειας και εναέριας εξυπηρέτησης σε αεροδρόμια και αεροσκάφη όλων των τύπων. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης επιβατών, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομείου, καθώς και το σύνολο των διαδικασιών: προγραμματισμό πτήσεων, αφίξεις και αναχωρήσεις, ελέγχους επιβίβασης (check in), απολεσθέντα (lost & found), υπηρεσίες VIP (αίθουσες αναμονής, μετακινήσεις) κ.α. Γενικά, η Swissport Hellas παρέχει όλη την υποδομή, τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό που έχει ανάγκη κάθε αεροπορική μεταφορά.

Ήδη, από την 1η Ιουνίου 2000, παρέχει υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εξυπηρετώντας εταιρείες όπως οι Swissair, Sabena και Virgin Atlantic. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του νέου αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έχει επιλεγεί για άδεια παροχής υπηρεσιών πίστας, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομείου.

Συνεχίζεται η Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου για τη Lamda Development
Συνεχίζεται με επιτυχία η αύξηση κατά 40 δισ. του μετοχικού κεφαλαίου της LAMDA Development. Εγγραφές γίνονται σε όλα τα υποκαταστήματα της Eurobank. Τα κεφάλαια από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος που ήδη υλοποιείται.

Στρατηγική διαρκούς επέκτασης
Με την απόκτηση και του 50% της Swissport Hellas Α.Ε., μετά τις κτηματικές εταιρείες LAMDA Prime Properties S.A. και LAMDA Estate Development S.A., τη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα LAMDA Shipyards S.A. και τη συμμετοχή της στην EFG Eurobank Properties, η LAMDA Development διευρύνει τις δραστηριότητές της και εξασφαλίζει δυνατότητες για συνέργιες με ισχυρούς συνεργάτες, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες επιχειρηματικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά.