Ισχυρή διεθνής ομάδα εταιρειών διεκδικεί το έργο κατασκευής και διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Κόρινθος

Οι εταιρείες HOCHTIEF AG, SKANSKA BOT AB, DRAGADOS CONCESIONES, LAMDA Development A.E. και ΑΘΗΝΑ Α.Ε. ανακοινώνουν την συνεργασία τους για τη διεκδίκηση του έργου κατασκευής και διαχείρισης τμήματος του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ιoνίου Οδού.

Συγκεκριμένα, η ισχυρή διεθνής ομάδα εταιρειών θα διεκδικήσει το έργο της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής, διαχείρισης και συντήρησης του τμήματος Ελευσίνας-Κορίνθου-Τσακώνας του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ιoνίου Οδού (Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα).

Η συνεργασία των ελληνικών εταιρειών LAMDA Development A.Ε. και ΑΘΗΝΑ Α.Ε. με τις πανίσχυρες –σε παγκόσμια κλίμακα- εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων HOCHTIEF AG, SKANSKA BOT AB και DRAGADOS Concesiones, δίνει στο σχήμα πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Το μέγεθος και η διεθνής εμπειρία των τριών μεγάλων ξένων εταιρειών αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή περάτωση των αυξημένων απαιτήσεων έργων των αυτοκινητοδρόμων υπό διεκδίκηση.

Στο συγκεκριμένο έργο, από ελληνικής πλευράς, η εταιρεία ΑΘΗΝΑ Α.Ε. θα συμμετάσχει στον τομέα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, ενώ η LAMDA Development Α.Ε. σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα διαχείρισής του, χώρο στον οποίο έχει εκτεταμένη εμπειρία.

Στόχος της LAMDA Development Α.Ε. είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία που διαθέτει στη διαχείριση έργων ώστε να αναπτύξει και να διαχειρίζεται τα κέντρα εξυπηρέτησης των αυτοκινητιστών στο μελλοντικό έργο, καθώς και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο project management μεγάλων έργων (μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση) στο οποίο έχει και την πείρα και την τεχνογνωσία που απαιτείται για να πετύχει.