Κατά 45% αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 92%

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά 45% αυξήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 92%

LAMDA Development: Πολλαπλασιασμός των λειτουργικών μεγεθών για το 2002


Αύξηση κατά 45% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου εταιρειών της LAMDA Development για τη χρήση του 2002 σε σχέση με τη χρήση του 2001, καθώς διαμορφώθηκε στα € 63,5 εκ.

Την ίδια περίοδο τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 92% και διαμορφώθηκαν στα € 7,052 εκ. έναντι € 3,674 εκ. της χρήσης του 2001.

Συνοπτικά ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία

20022001Μεταβολή
Κύκλος εργασιών (εκατ. €)63,51443,966+ 45%
Κέρδη προ φόρων (εκατ. €)7,0523,674+92%


Η εταιρεία συμμετοχών κατά τη διάρκεια του 2002 παρουσιάζει βελτίωση στα κέρδη προ φόρων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ίση με 452%.

Ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα της εταιρείας, αλλά και των υπόλοιπων θυγατρικών της, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά και σηματοδοτούν τη δέσμευση της για συνεχιζόμενη ανοδική πορεία.

Σε δηλώσεις του ο κος Λάμπρος Γ. Αναγνωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε: «Στον Όμιλο εταιρειών της LAMDA Development, ανανεώνοντας την υπόσχεσή να πρωταγωνιστούμε στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, θέτουμε κεντρικό στόχο και για το τρέχον έτος την περαιτέρω εξέλιξη του επενδυτικού μας σχεδίου, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δυναμική ανάπτυξη, καθώς και τη συνέχιση της ταχείας αύξησης της κερδοφορίας μας.»

Η εξέλιξη των εταιρειών

LAMDA Shipyards & Marine Services Α.Ε. (75% συμμετοχή της LAMDA Development),

Στον τομέα των υπηρεσιών, η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα LAMDA Shipyards & Marine Services Α.Ε. παρουσιάζει αυξημένο κατά 92% κύκλο εργασιών που διαμορφώθηκε σε € 24.094 εκ. Η συμμετοχή της εταιρείας στα ενοποιημένα κέρδη ανέρχεται στο ποσό των € 0,858 εκ. αυξημένα κατά 245% σε σχέση με το 2001.

Η LAMDA Shipyards, ανακοίνωσε το Νοέμβριο τη συνεργασία της με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και την υπογραφή σύμβασης με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων για την υλοποίηση του προγράμματος ενεργοποίησης δύο πυραυλακάτων. Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδο της εταιρείας στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

LAMDA Estate Development A.E. (100% συμμετοχή της LAMDA Development)

H LAMDA Estate Development A.E., κατά τη τρέχουσα χρήση, έχει επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες της στην ανάπτυξη ακινήτων και κατέγραψε κύκλο εργασιών € 24.046 εκ. αυξημένο κατά 76% σε σχέση με το 2001, συμμετέχοντας στα ενοποιημένα αποτελέσματα του 2002 με κέρδη € 8.382 εκ., που παρουσίασαν αύξηση κατά 100%.Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2002, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Δημακόπουλος. Η ένταξη ενός κορυφαίου και έμπειρου στελέχους από το χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στο δυναμικό της LAMDA Estate Development A.E. αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για την εταιρεία.

LAMDA Olympia Village A.E. (95% συμμετοχή της LAMDA Development)

Η LAMDA Olympia Village A.E. συμμετέχει ήδη με κέρδη στα ενοποιημένα αποτελέσματα με € 0.43 εκ. Η εταιρεία έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση ενός από τα σημαντικότερα έργα ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου στο Μαρούσι. Το έργο περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα με πάρκο 60 στρεμμάτων το οποίο θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 καθώς και ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, το οποίο περιλαμβάνει και κτήριο γραφείων.

LAMDA Prime Properties A.E. (100% συμμετοχή της LAMDA Development)

Η LAMDA Prime Properties A.E. παρουσιάζει αύξηση του κύκλου εργασιών το 2002, σε σχέση με το 2001 κατά 157% και διαμορφώνεται σε € 1.250 εκ.

Μέσα στο 2002 η LAMDA Prime Properties A.E. ολοκλήρωσε τις εργασίες του Μεγάρου Cecil καθώς και την πλήρη μίσθωσή του σε υψηλού κύρους ενοικιαστές. Το Μέγαρο Cecil, πρώην ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς, ανακαινίστηκε σε ένα υπερσύγχρονο και πολυτελές κτήριο γραφείων ιδιαίτερης καλαισθησίας και λειτουργικότητας.

H EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development)

H EFG Eurobank Properties συνεχίζει την θετική της πορεία στα οικονομικά αποτελέσματα και το ποσοστό της LAMDA Development στα μετά φόρων κέρδη της ανέρχεται στα € 1.282 εκ. αυξημένα κατά 244% σε σχέση με το 2001.

Swissport LAMDA Hellas (50% συμμετοχή της LAMDA Development)

Οι προσπάθειες της εταιρείας για μείωση του κόστους της ευοδώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2002, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 14% η ζημιά. Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη αστάθεια του χώρου, η εταιρεία μένει σταθερή στις προσπάθειές της για ανάκαμψη και περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών της.