Κοινοπραξία LAMDA Shipyards S.A.-ΔΑΡΙΓΚ για διεκδίκηση του έργου κατασκευής πυροσβεστικών σκαφών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
-

Η LAMDA Shipyards S.A. και η Motomarine Α.Ε. ανακοινώνουν την σύσταση κοινοπραξίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό που διακήρυξε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την κατασκευή σειράς πυροσβεστικών σκαφών.

Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν κατά 50% η Ήφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία και η Motomarine Α.Ε. αποτελεί και την πρώτη συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Για την πραγματοποίηση του έργου αυτού, το νέο σχήμα θα στηριχθεί στην πολυετή εμπειρία της Ήφαιστος στις μεταλλικές κατασκευές, τις άριστες λιμενικές της εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία της Motomarine Α.Ε. σε σκάφη αυτού του τύπου.

Η LAMDA Shipyards S.A., θυγατρική του ομίλου εταιρειών της LAMDA Development (75%), είναι μια σύγχρονη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα ειδικευμένη στην κατασκευή, μετασκευή, επισκευή, συντήρηση κάθε είδους εμπορικών πλοίων καθώς και σκαφών αναψυχής μεγάλου μεγέθους. Η μονάδα βρίσκεται στο 27ο χλμ. της Παλαιάς Εθνική Οδού Αθηνών – Κορίνθου και διαθέτει όλες τις αναγκαίες λιμενικές, κτιριακές και μηχανουργικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση πλοίων με χωρητικότητα έως 150.000 τόνων, καλύπτοντας συνολικά μια έκταση 75.000 m2.

H LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών η οποία μέσω των θυγατρικών της παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε συμπληρωματικούς τομείς όπως είναι η ανάπτυξη, επένδυση και αξιοποίηση ακινήτων, ο τουρισμός, ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος, οι αερομεταφορές και τα έργα υποδομής. H LAMDA Development δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate μέσω των θυγατρικών της LAMDA Estate Development και LAMDA Prime Properties, καθώς και μέσω της EFG Eurobank Properties, εταιρεία στην οποία η LAMDA Development συμμετέχει με 29,9%, ενώ στον τομέα παροχής υπηρεσιών, η LAMDA Development δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της ΗΦΑΙΣΤΟΣ και Swissport LAMDA Hellas.

H MOTOMARINE Α.Ε. θυγατρική του ομίλου ΔΑΡΙΓΚ2 (51%) δραστηριοποιείται στην κατασκευή σκαφών αναψυχής, γνωστά με το brand name LAMBRO και κυρίως στην σχεδίαση και κατασκευή σκαφών για τον κλάδο της άμυνας και άλλων κρατικών φορέων όπου έχει κατασκευάσει 400 σκάφη τα τελευταία 20 χρόνια ανάμεσα στα οποία το 80% της δύναμης του Λιμενικού Σώματος καθώς και σκάφη για το ΝΑΤΟ, τις Ειδικές Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών, την Πολεμική Αεροπορία κλπ.

Σήμερα η MOTOMARINE Α.Ε. εκτελεί μια σειρά από κρατικές συμβάσεις μεταξύ των οποίων: 7 σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, 8 σκάφη για το Πολεμικό Ναυτικό μέσω αντισταθμιστικών με την Γερμανική αμυντική βιομηχανία FERROSTAAL καθώς και συμπαραγωγή με τα Γερμανικά ναυπηγεία HDW AG όπου θα κατασκευάσει μέρη για 2+1 υποβρύχια νέας τεχνολογίας (CL214).

Η παραγωγική μονάδα της εταιρείας βρίσκεται στο 27ο χλμ της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, αποτελείται από εγκαταστάσεις 3000 τ.μ. επί εκτάσεως 10.000 τ.μ. και απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό 80 ατόμων.Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001 και διαθέτει πιστοποιητικά ασφαλείας από το Υπουργείο Εθνικής Aμυνας.