Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μεγάρου Cecil της LAMDA Development

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και υπό τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων του Μεγάρου Cecil, του πρώην ιστορικού ξενοδοχείου της Κηφισιάς, που ανακαινίστηκε σε ένα υπερσύγχρονο και πολυτελές κτήριο γραφείων από τον Όμιλο εταιριών LAMDA Development Α.Ε. Η εκδήλωση έγινε ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2002.

Την εκδήλωση ευλόγησε με τέλεση αγιασμού η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδευόταν από την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστόδουλος. Κατά το χαιρετισμό του, ο Παναγιότατος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην Οικογένεια Λάτση και τη LAMDA Development για την αποπεράτωση και ανακαίνιση ενός κτηρίου που συνδυάζει λειτουργικότητα και καλαισθησία και αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές αυτού του επιτεύγματος.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε στις 20:15 με χαιρετισμό της κας Μαριάννας Λάτση, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς η αποψινή παρουσία του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που είναι κοντά μας…. Εκ μέρους όλης της Οικογένειάς μου, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη LAMDA Development, σε όλους όσους μόχθησαν και συνέβαλαν στην ανακαίνιση και μετασκευή του παλιού ξενοδοχείου σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων και να ευχηθώ στους νέους ενοίκους του Μεγάρου καλή επιτυχία, προκοπή και να προσθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους λαμπρότητα στην Ιστορία του Cecil.»

Σε σύντομη εισήγησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, σχολίασε: «Σε μια παγκοσμίως δύσκολη εποχή, η ολοκλήρωση και πλήρης ενοικίαση του Μεγάρου Cecil είναι μία από τις επιτυχίες μας του τελευταίου δωδεκαμήνου. Δεν ήταν όμως η μοναδική. Εφαρμόζουμε σήμερα ένα επενδυτικό σχέδιο € 700 εκατομμυρίων, δημιουργώντας σημαντικές δυνατότητες ταχύρυθμης ανάπτυξης για την εταιρεία μας.»

Το τελετουργικό μέρος ολοκληρώθηκε υπό τους ήχους της παιδικής χορωδίας Τυπάλδου. Ακολούθησε δεξίωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης και του ευρύτερου πολιτικού χώρου, πρεσβευτές πολλών χωρών, γνωστοί επιχειρηματίες, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, οι Υπουργοί της κυβέρνησης κ.κ Ν. Σηφουνάκης, Γ. Λιάνης και η κα Ε. Κούρκουλα, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ο Επίτιμος Πρόεδρος, κ. Κ. Μητσοτάκης, οι κ.κ Μ. Έβερτ, Β. Πολύδωρας, η κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι πρώην υπουργοί, κ.κ Γ. Αρσένης, Γ. Κατσιφάρας και η κα Μ. Αποστολάκη, ο κ. Κ. Μαρκάτος, ο κ. Νίκος Κούρκουλος, η κα Νόνικα Γαληνέα, ο κ. Α. Φασιανός, ο κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, ο κ. Γ. Χατζηνάσιος, ο κ. Ζάχος Χατζηφωτίου και πολλοί άλλοι.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Cecil και να θαυμάσουν τόσο την ξεχωριστή αρχιτεκτονική που διατηρήθηκε και το μετέτρεψε σε ένα πολυτελές και σύγχρονο κτήριο γραφείων, όσο και μακέτες άλλων έργων της LAMDA Development όπως: το πρότυπο έργο ήπιας οικιστικής ανάπτυξης, το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου, το υπερσύγχρονο υπερτοπικό εμπορικό κέντρο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, τη Μαρίνα του Φλοίσβου και άλλα σύγχρονα κτήρια γραφείων που αναπτύσσονται από την εταιρεία.

Προς τους συντάκτες:

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS,
Πανδώρα Λυκούρη 6835 403 & 0946 502944