Με την επιτυχημένη παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια 2000»,η «LAMDA Shipyards S.A.» ξεκίνησε τη νέα περίοδο λειτουργίας της ως θυγατρική της LAMDA Development.

Η συμμετοχή της «LAMDA Shipyards S.A.» στην πιο σημαντική για τη ναυτιλία έκθεση στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αρχή της νέας δυναμικής στρατηγικής της εταιρείας και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων και του πελατολογίου της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η «LAMDA Shipyards S.A.» εξελίσσεται σε μια σύγχρονη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα ειδικευμένη στην ανακατασκευή, επισκευή, συντήρηση και φύλαξη σκαφών αναψυχής μεγάλου μεγέθους. Πρόκειται για τη μοναδική μονάδα υποστήριξης τέτοιων σκαφών σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, συνεχίζει να ασχολείται με τη συντήρηση και επισκευή εμπορικών πλοίων παντός τύπου, διευρύνοντας σταθερά τον κύκλο των πελατών της.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 1968, ως μέλος του Ομίλου Λάτση, ενώ από το Φεβρουάριο του 2000 είναι θυγατρική της εταιρείας συμμετοχών και αξιοποίησης ακινήτων LAMDA Development.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Θεμιστοκλής Τυπάλδος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η «LAMDA Shipyards S.A.» παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με ανταγωνιστικούς οικονομικούς όρους. Το τρίπτυχο αυτό πιστεύουμε ότι εκφράζει τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας και μας δίνει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια αναπτυσσόμενη και υψηλών αποδόσεων αγορά».

Σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης στο περίπτερο της «LAMDA Shipyards S.A.» αποδεικνύει ότι ο σύγχρονος προσανατολισμός της εταιρείας και οι υψηλοί στόχοι που έχουμε θέσει για τα επόμενα χρόνια, βρίσκουν ανταπόκριση».

Η μονάδα βρίσκεται στην Ελευσίνα στο 27ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου και καλύπτει συνολικά έκταση 75.000 τ.μ. Στην υποδομή της συγκαταλέγονται όλες οι αναγκαίες λιμενικές, κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την υποδοχή και εξυπηρέτηση πλοίων με χωρητικότητα μέχρι 100.000 τόνους.