Το Mediterranean Cosmos ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας στις 19 Οκτωβρίου του 2005

Πέμπτη 19 Μαΐου 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Mediterranean Cosmos ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας στις 19 Οκτωβρίου του 2005!


Το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Β. Ελλάδας, άνοιξε τις πύλες του, για μία και μοναδική ημέρα, αποκλειστικά για τους Έλληνες και ξένους εμπόρους λιανικής πώλησης!

Πυλαία, Θεσσαλονίκη – Το Mediterranean Cosmos, το πρώτο και μεγαλύτερο Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες του για μία και μοναδική περιήγηση στους χώρους του, αποκλειστικά για στελέχη του Ελληνικού και του διεθνούς λιανικού εμπορίου καθώς και εκπροσώπους του ευρύτερου επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου. Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη λειτουργίας του Mediterranean Cosmos, στις 19 Οκτωβρίου του 2005, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τα «νέας γενιάς» εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει επίσης και για τους ενοικιαστές – εμπόρους, που έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με το Κέντρο καθώς αρχίζουν από σήμερα να προετοιμάζουν πυρετωδώς τα νέα τους καταστήματα για να υποδεχτούν τους 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες της ζώνης επιρροής του Mediterranean Cosmos.

Η LAMDA Development (60.1%) και η Sierra Charagionis (39.9%) ένωσαν τις δυνάμεις τους επενδύοντας περίπου 100€ εκατομμύρια για να αναπτύξουν ένα Κέντρο που θα θέσει νέα δεδομένα στις αγορές και στην ψυχαγωγία για τους καταναλωτές κάθε ηλικίας και θα συμβάλλει στην γενικότερη κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Στεγάζοντας περισσότερα από 200 καταστήματα, το Mediterranean Cosmos αναμένεται να αυξήσει τις ευκαιρίες εργασίας και να δημιουργήσει περισσότερες από 2.500 νέες θέσεις.

Ήδη, άνω του 70% του Διαθέσιμου Ενοικιάσιμου Χώρου (GLA) έχει μισθωθεί από εγχώριους και διεθνείς εμπόρους λιανικής πώλησης. Οι βασικοί ενοικιαστές «άγκυρες» του Mediterranean Cosmos είναι:

  • Village Roadshow Cinemas (11 οθόνες και 2,811 θέσεις)

  • Village Bowling (16 διάδρομοι)

  • Όμιλος Inditex (ZARA, Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius και ΖΑRA Home)

  • Grand Μασούτης (υπεραγορά)

  • Multirama

Οι πρωτοποριακές υπηρεσίες και υποδομές του Mediterranean Cosmos περιλαμβάνουν: περίπου 3.000 δωρεάν θέσεις στάθμευσης (125 αναπηρικές θέσεις στάθμευσης), παιδικό σταθμό, χώρο βρεφικής φροντίδας και υγιεινής, γραφείο πληροφοριών, τράπεζες, φαρμακείο, καθαριστήριο, κομμωτήριο, φωτογραφείο καθώς και πλήρη πρόσβαση στο Κέντρο από άτομα με ειδικές ανάγκες - εξυπηρετώντας τους επισκέπτες και βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Στη σημερινή εκδήλωση, τους προσκεκλημένους του Mediterranean Cosmos, καλωσόρισε μία ομάδα από «τη νέα γενιά των Ελλήνων καταναλωτών», οι οποίοι, βιώνοντας τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής καθώς και τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις, αναζητούν την άνεση, τις υψηλές προδιαγραφές και την ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τους προσφέρονται. Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν πρωτότυπα χορευτικά δρώμενα, υπό τη χορογραφική επιμέλεια του γνωστού χορογράφου κ. Κωνσταντίνου Ρήγου. Μέσα από το χορό αναδεικνυόταν ο τρόπος με τον οποίο το Mediterranean Cosmos ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών στην Ελλάδα, προσφέροντας μια ετερόκλητη συλλογή από αγοραστικές επιλογές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα εύκολα προσβάσιμο, ασφαλές και άνετο περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις των κ.κ. Απόστολου Ταμβακάκη, Προέδρου της LAMDA Development, Θεόδωρου Χαραγκιώνη, Διευθύνοντα Συμβούλου της Acropole Charagionis, Alvaro Portela, Διευθύνοντα Συμβούλου της Sonae Sierra, Aννας Αποστολίδου, Γενική Διευθύντρια της LAMDA Property Management, και Vanda Cordeiro, Centre Manager, Mediterranean Cosmos Property Management.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Για τους συντάκτες της Αθήνας: CIVITAS

Νεκταρία Μητράκου: +30 210 6852400 (ext. 230), [email protected]
Μαρία Κανελλοπούλου: +30 210 6852400 (ext. 225), [email protected]

Για τους συντάκτες της Θεσσαλονίκης: ADVANCE
Ιφιγένεια Τσίρου: +30 2310 948090, [email protected]