Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004

Ολοκληρώθηκε η παράδοση του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου στο Μαρούσι στην Οργανωτική Επιτροπή «ΑΘΗΝΑ 2004» από τη LAMDA Development

Το Χωριό θα αποτελέσει Κέντρο Φιλοξενίας για τους δημοσιογράφους Ξένου Τύπου

Η διαδικασία παράδοσης του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου στο Μαρούσι ολοκληρώθηκε στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής στις 9 Ιουλίου 2004. Συγκεκριμένα, η LAMDA Development παρέδωσε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» (Ο.Ε.Ο.Α.), ένα έργο υψηλών προδιαγραφών, το οποίο αποτελείται από 241 κατοικίες υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Επιτροπή. Η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου 2004.

Το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου αποτελεί ένα εκ των δύο ιδιοχρηματοδοτούμενων έργων των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 202 στρεμμάτων ενώ το ύψος της ιδιωτικής επένδυσης ανέρχεται περίπου στα €400 εκατομμύρια.

Φιλοξενία Ολυμπιακών Προδιαγραφών

Το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου, ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα, παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και λειτουργικότητα. Στις κυριότερες υπηρεσίες που προσφέρονται στους ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι θα αποτελέσουν και τους πρώτους κατοίκους του Χωριού, συμπεριλαμβάνεται ο κλιματισμός, γραμμές ISDN, δορυφορική σύνδεση, δωμάτια με θέα και ευρύχωρα μπαλκόνια. Επιπλέον, λόγω της άρτιας χωροταξίας και της ήπιας δόμησης που ακολουθείται, οι «φιλοξενούμενοι» θα μπορούν να κινούνται στον περιβάλλονται χώρο με άνεση και ασφάλεια.

Aμεση Πρόσβαση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις

To Ολυμπιακό Χωριό Τύπου έχει αναπτυχθεί σε ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία για τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους καθώς σε απόσταση λιγότερη από πέντε λεπτά με τα πόδια, θα μπορούν να βρεθούν τόσο στο Κέντρο των Ολυμπιακών αθλητικών γεγονότων (Στάδιο ΟΑΚΑ) όσο και στα Κέντρα Τύπου (IBC, MPC). Παράλληλα, το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται, διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση των δημοσιογράφων και στις υπόλοιπες ολυμπιακές εγκαταστάσεις μέσω σημαντικών οδικών αρτηριών και μέσων μαζικής μεταφοράς (Αττική Οδός, Λεωφόρος Κηφισίας, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, Λεωφορειακές γραμμές ΟΑΣΑ, Προαστιακός Σιδηρόδρομος).

Ο κ. Παναγιώτης Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Olympia Village, δήλωσε:«Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου θα αποτελέσει για τους ξένους δημοσιογράφους, την πρώτη επαφή με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας μας. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Χωριό θα εξελιχθεί σε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα προάστιο που ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των Αθηναίων».

Το lock down του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα έχει ολοκληρωθεί η υποδοχή των ξένων δημοσιογράφων. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, που το έργο θα παραδοθεί στη LAMDA Development, έως το πρώτο τρίμηνο του 2005, τόσο οι κατοικίες της ΉΛΙΔΑΣ, όσο και ο περιβάλλων χώρος θα αναδιαμορφωθούν, ώστε να πάρουν την τελική τους μορφή και να εξελιχθούν σε πρότυπο οικισμό μέσα στη φύση.

Πληροφορίες σχετικά με το νέο προάστιο ΉΛΙΔΑ, είναι διαθέσιμες στη δικτυακή διεύθυνση www.lamdaolympiavillage.gr

LAMDA Development

Η LAMDA Development S.A., εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που επενδύει στην ανάπτυξη επίγειων, θαλάσσιων και εναέριων υποδομών. Συνδυάζοντας την επιχειρηματική δύναμη, τη διεθνή εμπειρία και εξει­δικευμένη διαχείριση, τις ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες (Bilfinger Berger, Deutsche Bank, EFG Bank Group, Hochtief, Sonae Imobiliaria, Strabag, Swissport International), την επιχειρηματική αξιοπιστία και την οικονομική δύναμη του Ομίλου Λάτση, η LAMDΑ Development διαμορφώνει τους επιχειρηματικούς τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται, αναπτύσσει σημαντικές συμμαχίες και εξασφαλίζει κερδοφορία, τόσο για τους πελάτες όσο και τους μετόχους της.

Ο όμιλος εταιρειών LAΜDΑ Development παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εστιάζει τις δραστηριότητές του σε αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι επίγειες και εναέριες υποδομές και οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Σήμερα, η LAΜDΑ Development S.A. ανταποκρίνεται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, η απελευθέρωση των αγορών, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, προσφέρουν γόνιμο έδαφος για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες και να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Προς τους Συντάκτες:
Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS:

Πανδώρα Λυκούρη: 210 6835 403,
Εύα Μπρούζου: 210 6835401,