Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της LAMDA Development

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
-

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της LAMDA Development

Με τη λήξη της περιόδου άσκησης δικαιώματος την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της LAMDA Development. Η κατά € 115.970.000 Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι θεσμικοί επενδυτές, είχε ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου. Η αρχική κάλυψη της Αυξήσεως έφτασε, παρά το δυσμενές κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές και στο ΧΑΑ το 92%, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε χθεσινή του συνεδρίαση διέθεσε και όλες τις υπόλοιπες μετοχές, το μεγαλύτερο αριθμό των οποίων ανέλαβε ο κύριος μέτοχός της.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, αναφέρθηκε στα εξής: «Η επιτυχής έκβαση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας μας σε μια δύσκολη χρηματιστηριακή εποχή είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης των μετόχων μας. Βασιζόμενοι στην επενδυτική στρατηγική μας και στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη της εταιρείας καταφέραμε να έχουμε την υποστήριξη θεσμικών και άλλων επενδυτών που μοιράζονται το όραμα μας.»

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση των έργων της εταιρείας που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Χωρίου Τύπου στο Μαρούσι από τη θυγατρική LAMDA Olympia Village. Το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Αττική σήμερα, σχεδιασμένη για να φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους για τους Αγώνες του 2004. Τα έργα κατασκευής που έχουν ήδη ξεκινήσει αναμένεται να ολοκληρωθούν βάσει χρονοδιαγράμματος το 2004. Το έργο αποτελεί πρότυπο ήπιας ανάπτυξης με συγκρότημα χαμηλών κατοικιών υψηλής αισθητικής, 3.000 θέσεις στάθμευσης και 100 στρέμματα πρασίνου. Το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου δημιουργείται με σύγχρονες διεθνείς περιβαλλοντικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν τη μελλοντική χρήση του, να διατεθεί ως συγκρότημα μόνιμων κατοικιών υψηλής ποιότητας που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ανακοινώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2002, τα οποία παρουσίασαν, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, αύξηση 103% στα κέρδη προ φόρων και 63% αύξηση στον κύκλο εργασιών. Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development για τo εννεάμηνο του 2002 διαμορφώθηκε στα € 44.493 χιλ. και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, διαμορφώθηκαν στα € 2.989 χιλ.

Την παρούσα χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη δέκα έργα με συνολική επιφάνεια άνω των 500.000 τ.μ. και συνολικό προϋπολογισμό άνω των € 600 εκ. Με το επενδυτικό της πρόγραμμα σε εξέλιξη, εκτιμώμενη αξία ακίνητης περιουσίας άνω των € 140 εκ. και με το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου, η LAMDA Development έχει στόχο να πρωταγωνιστεί στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες και τους μετόχους της.

Προς τους συντάκτες:

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS,
κα Πανδώρα Λυκούρη (τηλ. 6835403, 0946 502944)