Όμιλος Λάτση και LAMDA Development: Έμπρακτη συμμετοχή στην παγκόσμια προσπάθεια των Special Olympics

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορηγία του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Special Olympics

Ο Όμιλος Λάτση και η LAMDA Development συμμετέχουν έμπρακτα στην παγκόσμια προσπάθεια των Special Olympics


Ο Όμιλος Λάτση και η LAMDA Development στηρίζουν συστηματικά τα τελευταία δέκα χρόνια το θεσμό των Special Olympics. Φέτος, συμβάλλουν στην πρωτοβουλία των Special Olympics Hellas, με τη χορηγία του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Special Olympics, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους «Εκπαίδευση μέσω του Αθλητισμού». Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη της Ρόδου, διαρκεί μια εβδομάδα, από 14 έως 22 Μαΐου και στοχεύει στην εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού, για τις ευεργετικές επιπτώσεις του αθλητισμού στα άτομα με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα.

Η χορηγία του Φεστιβάλ δηλώνει τη σταθερή δέσμευση του Ομίλου Λάτση και της LAMDA Development στη στήριξη και ενίσχυση σημαντικών γεγονότων που προάγουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη, ιδιαιτέρως δε, όταν αναδεικνύουν την ανθρώπινη προσπάθεια πού ξεπερνά με επιτυχία τη διαφορετικότητα και υπερνικά τα φυσικά της όρια. Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και καλαθοσφαίρισης, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «SO, έλα κι εσύ», την υπογραφή Διακηρύξεως για την ειρήνη υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ FIB- Ευρώπης και Special Olympics Ευρώπης.

Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Special Olympics συμμετέχουν πάνω από 2.000 αθλητές με διανοητική αναπηρία και μαθησιακά προβλήματα, από 50 χώρες και 90 πόλεις της Ελλάδας.

Ο Όμιλος Λάτση και η LAMDA Development επέλεξαν να εντάξουν το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Special Olympics στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων με έμφαση στην κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση των νέων και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Για τη χορηγική υποστήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, απονεμήθηκε χορηγικό βραβείο στον Όμιλο Λάτση και τη LAMDA Development, το Σάββατο 15 Μαΐου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι των Ιπποτών στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου.

Προς τους συντάκτες:

LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που επενδύει στην ανάπτυξη επίγειων, θαλάσσιων και εναέριων υποδομών. Συνδυάζοντας την επιχειρηματική δύναμη, τη διεθνή εμπειρία και εξει­δικευμένη διαχείριση, τις ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες (Bilfinger Berger, Deutsche Bank, EFG Bank Group, Hochtief, Sonae Imobiliaria, Strabag, Swissport International), την επιχειρηματική αξιοπιστία και την οικονομική δύναμη του Ομίλου Λάτση, η LAMDΑ Development διαμορφώνει τους επιχειρηματικούς τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται, αναπτύσσει σημαντικές συμμαχίες και εξασφαλίζει κερδοφορία, τόσο για τους πελάτες όσο και τους μετόχους της.

Ο όμιλος εταιρειών LAΜDΑ Development παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εστιάζει τις δραστηριότητές του σε αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι επίγειες και εναέριες υποδομές και οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Σήμερα, η LAΜDΑ Development ανταποκρίνεται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, η απελευθέρωση των αγορών, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, προσφέρουν γόνιμο έδαφος για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες και να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS,

Πανδώρα Λυκούρη, 210 6852400 (εσωτ.203), 210 6835 403; [email protected]
Νεκταρία Μητράκου, 210 6852400 (εσωτ.230), 210 6835404; [email protected]