Πρώτη επίσημη παρουσίαση Μαρίνας Φλοίσβου

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της Μαρίνας Φλοίσβου

Η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα

Σήμερα, Τετάρτη 16 Μαΐου 2007, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων της Μαρίνας Φλοίσβου. Το έργο, ύψους €45 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία LAMDA TechnOL Flisvos Marina S.A. για 40 χρόνια, αφορά στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση των επίγειων και θαλάσσιων υποδομών της Mαρίνας Φλοίσβου. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στοχεύει στη μετατροπή της Μαρίνας σε μια από τις κορυφαίες μαρίνες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Mόλις έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega - yacht.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης, η Μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 250 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες πάνω από το 50% μπορούν να φιλοξενήσουν θαλαμηγούς μήκους άνω των 30 μέτρων καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη εγχώρια ανάγκη ελλιμενισμού και ταυτόχρονα δημιουργώντας πόλο έλξης τακτικών επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα που δημιουργείται στην Ελλάδα, με πλήρη χερσαία ανάπτυξη η οποία εκτός από τις χρήσεις υποστήριξης για σκάφη και χρήσεις αναψυχής (αναψυκτήρια/ εστιατόρια) περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις, μοντέλο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί επιτυχημένα εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Σήμερα, στην Μαρίνα Φλοίσβου έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εγκαταστάσεων σε 3.800 τ.μ. Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας εμπορικοποίησης, οι ιδιοκτήτες των σκαφών αλλά και οι κάτοικοι της πόλης θα απολαμβάνουν μια σειρά από εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη μισθωθεί το 90% των χώρων της Μαρίνας και ότι αναμένεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των εμπορικών υποδομών, στα μέσα Ιουνίου του 2007, να έχει μισθωθεί το 100% των χώρων.

Ποιο συγκεκριμένα τα καταστήματα που θα δραστηριοποιηθούν στην Μαρίνα είναι τα εξής:

o Αναψυχή / εστίαση: Πολυχώρος Pier One του Ομίλου Πεντελικόν (περιλαμβάνει τα εστιατόρια Coquillage και Brasserie Sud καθώς και το Bar restaurant ΖΙΝC), Due Cavalieri, HaagenDazs, Cruiser Exclusive Bar, Breeze cafe & drinks.

o Ένδυση / αξεσουάρ: Oltre Mare, Manalis Eyewear, Columbia, BillaBong, Perga Marine.

o Yachting: Kappa Marine, Triton Yachting, Albatros, Blue Line Yacht, EKKA Yachts, PrivatSea Yachting, Dreaming Yachts, MPM Marine Hellas, Nautilus Yachting, Cape4 Yachting, IM CPY.

o Υπηρεσίες: Breeze Books, Press & Tobacco, ATM, Sapo Limouzine Services.

o Λοιπές χρήσεις: AB Shop & Go, Eric Kayser.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Κονδύλης. Tο έργο παρουσίασαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Απόστολος Ταμβακάκης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, κ. Ανδρέας Στέγγος. Τέλος, ομιλίες επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πεντελικόν, κ. Χάρης Βάρδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΚΑ Σκάφη, κ. Κώστας Θεμελής.

Η εταιρεία LAMDA TechnOL Flisvos Marina αποτελεί κοινοπραξία των εταιρειών LAMDA TechnOL Flisvos Holding (77,23%) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (22,7%). Στη LAMDA TechnOL Flisvos Holding συμμετέχοντες είναι η LAMDA Development (45%), η Τεχνική Ολυμπιακή (25%), η Πόρτο Καρράς (5%), η ALFA Ocean Developments (9%), η ΤΑΦ (6%), η ΤΡΙΤΩΝ (4%), η Odyssey (3%) και η Intercontinental (3%). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.flisvosmarina.com.