Ξεκίνησε δυναμικά τη λειτουργία της η LAMDA Hellix, νέα θυγατρική εταιρεία της LAMDA Development

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα εταιρεία επενδύει σε υποδομές υψηλής τεχνολογίας για την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

Ξεκίνησε δυναμικά τη λειτουργία της η LAMDA Hellix, νέα θυγατρική εταιρεία της LAMDA Development

Συνεχίζοντας τη σταθερή πορεία του στη διαμόρφωση και ανάπτυξη νέων αγορών, η LAMDA Development ανακοινώνει τη δυναμική έναρξη της δραστηριότητας της LAMDA Hellix*, νέας θυγατρικής της εταιρείας στο χώρο του “Wired Real Estate”. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών outsourcing ειδικών κτιριακών υποδομών υψηλής τεχνολογίας αδιάλειπτης λειτουργίας (Mission Critical Facilities) για τη στέγαση & λειτουργία κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (Data Center, Disaster Recovery κλπ) οργανισμών του δημοσίου, μεγάλων επιχειρήσεων όλων των κλάδων ή επιχειρήσεων του χώρου της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Τα επενδυτικά της πλάνα περιλαμβάνουν δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η νέα αυτή θυγατρική εταιρεία της LAMDA Development, παρέχει τις καινοτόμες outsourcing υπηρεσίες της για χρήση ως, μεταξύ άλλων, Data Center, Disaster Recovery, Point of Presence, Switching Center, μέσω των νέων μοναδικών ιδιόκτητων υποδομών που ανέπτυξε και λειτουργεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της χρήσης υποδομών αδιάλειπτης λειτουργίας παγκοσμίου επιπέδου, ενώ παράλληλα μειώνουν τα κόστη τους και διατηρούν την αυτονομία και την ανεξαρτησία που θα είχαν στην περίπτωση ιδιόκτητων υποδομών. Στις υποδομές της LAMDA Hellix περιλαμβάνονται συστήματα διπλών μετασχηματιστών, διπλών UPS, διπλών γεννητριών, διπλών πύργων ψύξης, πυρανίχνευσης με laser, πυρόσβεσης 3 επιπέδων συμπεριλαμβανομένων αερίου Inergen και νερού ξηρού τύπου, συστήματα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος (CCTV), και ελέγχου πρόσβασης (access control system), ειδική αντισεισμική κατασκευή, αντικεραυνική προστασία κ.α.

Η αγορά outsourcing ειδικών κτιριακών υποδομών στο χώρο του “Wired Real Estate” που απευθύνεται η LAMDA Hellix, αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παροχής υπηρεσιών του χώρου υψηλής τεχνολογίας με προβλεπόμενους τζίρους άνω των $18δις σε παγκόσμιο επίπεδο το 2007. Απόδειξη του ανωτέρω αποτελεί το δυναμικό ξεκίνημα της εταιρείας με ένα ευρύ πελατολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες επιχειρήσεις του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού κλάδου, του τομέα internet και των τηλεπικοινωνιών. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη τηλεπικοινωνιακή κάλυψη των πελατών της, οι υποδομές της LAMDA Hellix εξυπηρετούνται τόσο μέσω διπλών οπτικών ινών όσο και ασυρματικά από σημαντικό αριθμό τηλεπικοινωνιακών παροχών όπως: ΟΤΕ, Αττικές Τηλεπικοινωνίες, Vodafone, Hellas On Line, κ.α.

Ο κος Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Hellix ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δημιουργούμε και λειτουργούμε υποδομές αδιάλειπτης λειτουργίας παγκοσμίου επιπέδου, αναβαθμίζοντας το επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας όλων των κρίσιμων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους».

Ο κος Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών LAMDA Development ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η LAMDA Development πιστή στο επιχειρηματικό της πλάνο για επενδύσεις σε υποδομές υψηλών προδιαγραφών και δημιουργία νέων αγορών, εισέρχεται μέσω της LAMDA Hellix στην αγορά “Wired Real Estate”, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως. Είμαστε δε σίγουροι για την επιτυχία της στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε να τη στηρίξουμε συστηματικά σε κάθε επιχειρηματικό της βήμα».