Υπογραφή προσυμφώνου πώλησης του Apollo Business Centre με την ΕΓΝΑΤΙΑ Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O όμιλος εταιρειών LAMDA Development υπέγραψε προσύμφωνο πώλησης του APOLLO Business Centre με την ΕΓΝΑΤΙΑ Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία


Η LAMDA Development ανακοίνωσε την υπογραφή προσυμφώνου πώλησης του συγκροτήματος γραφείων APOLLO Business Centre στο Χαλάνδρι με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Α.Ε.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Α.Ε. εκτίμησε τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η στρατηγική του θέση επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στη Λεωφόρο Κηφισίας και την Αττική οδό, καθώς και η κοντινή του απόσταση από το εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου. Το APOLLO Business Centre αναπτύσσεται από τη LAMDA Estate Development (100% θυγατρική της LAMDA Development). Η μετεγκατάσταση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Α.Ε. στo APOLLO Business Centre προβλέπεται να γίνει εντός των επόμενων μηνών.

Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.Ε. είναι ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ασκεί όλους τους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων. Ο κύκλος εργασιών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.Ε. για το 2003 ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία διαθέτει ένα δυναμικό δίκτυο πελατών και πωλήσεων.

Το APOLLO Business Centre αναπτύσσεται σε οικόπεδο 4.000 τ.μ. και είναι ένα νέο κτιριακό συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, το οποίο συνδυάζει ένα τριώροφο διατηρητέο καθ’οψιν κτίριο με ένα νέο σύγχρονο οικοδόμημα, συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. ανωδομής πλέον 66 υπόγειων θέσεων στάθμευσης. Το σύγχρονο κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο, τρεις ορόφους με χώρους γραφείων καθώς και τρία υπόγεια επίπεδα με βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης.

Η LAMDA Estate Development έδωσε ιδιαίτερη σημασία τόσο στην επιλογή εξαιρετικής ποιότητας σύγχρονων κατασκευαστικών υλικών, όσο και στη λειτουργική διαρρύθμιση των γραφείων του APOLLO Business Centre. Οι προδιαγραφές του συγκροτήματος είναι από τις υψηλότερες στην αγορά γραφείων, ενώ έμφαση δόθηκε στην εναρμόνιση του κτίσματος με το γύρω χώρο και το φυσικό περιβάλλον διατηρώντας τα προϋπάρχοντα δέντρα.

Προς τους συντάκτες:

LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που επενδύει στην ανάπτυξη επίγειων, θαλάσσιων και εναέριων υποδομών. Συνδυάζοντας την επιχειρηματική δύναμη, τη διεθνή εμπειρία και εξει­δικευμένη διαχείριση, τις ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες (Bilfinger Berger, Deutsche Bank, EFG Bank Group, Hochtief, Sonae Imobiliaria, Strabag, Swissport International), την επιχειρηματική αξιοπιστία και την οικονομική δύναμη του Ομίλου Λάτση, η LAMDΑ Development διαμορφώνει τους επιχειρηματικούς τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται, αναπτύσσει σημαντικές συμμαχίες και εξασφαλίζει κερδοφορία, τόσο για τους πελάτες όσο και τους μετόχους της.

Ο όμιλος εταιρειών LAΜDΑ Development παρέχει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εστιάζει τις δραστηριότητές του σε αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι επίγειες και εναέριες υποδομές και οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Σήμερα, η LAΜDΑ Development ανταποκρίνεται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, η απελευθέρωση των αγορών, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση, προσφέρουν γόνιμο έδαφος για να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες και να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Προς τους Συντάκτες:

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη CIVITAS,
Νεκταρία Μητράκου, 210 6852400 (εσωτ.230), 210 6835404
Πανδώρα Λυκούρη, 210 6852400 (εσωτ.203), 210 6835 403